ВКЛЮЧИ СЕ В ТРАФИКА - КАРАЙ И МИСЛИ
Това е една кампания на Сдружение “Зона Ловеч”

Този проект цели да запознае деца и юноши на възраст между 8 и 18 години с основните правила за безопасно придвижване с велосипед в града, да повиши тяхната велосипедна култура на движение, както по пътната мрежа, така и по пешеходните зони и парковете, да насърчи младите хора да се придвижват с велосипед до училище и навсякъде в града.

Кампанията ще Ви запознае с основни теоретични знания за правилата за движение по пътищата, поведението на колоездача на пътя и средствата за безопасност. Тя е насочена не само към велосипедистите. От нея могат да се възползват и други участници в движението, като пешеходци и шофьори, и да разберат защо е необходимо да се използва велосипед, какво може да се очаква от един колоездач в реална ситуация на пътя.

Събитието „Включи се в трафика – карай и мисли” преминава под знака на Европейската седмица на мобилността и „Световният ден без автомобили” и допринася, Ловеч да се чувства част от всичко това.

Ето така ние от сдружение „Зона Ловеч” се стремим към повишаване активността на придвижващите се с велосипед деца и възрастни и намаляване на инциденти с велосипедисти. Помагаме Ви да обърнете внимание на връзката между мобилността и качеството на въздуха, както и многото ползи за здравето и околната среда.

Нашата кауза е да виждаме все повече усмихнати хора на велосипед, да оформим толерантни взаимоотношения между всички участници в уличното движение, да запазим преживяванията с колелото само и единствено приятни.

Елате в деня на събитието със своето колело, като по-малките деца могат да бъдат придружавани от родител. Дори да нямате велосипед може да се присъедините към нас и да разберете защо е необходимо да карате колело.

Ще имате възможност да видите и участвате в ситуации на възлови кръстовища в Ловеч, където ще бъдат показани правилните и неправилни начини за реакция на велосипедиста.

Всички участници на възраст между 8 и 18 години, попълнили и пуснали в кутията своето талонче ще бъдат изтеглени в томбола и ще имат шанса да спечелят велосипеден фар, колоездачна каска или ново колело Sprint GTS.
Пълна информация за събитието може да намерите на:
www.zonalovech.blogspot.com     и      www.facebook.com/events/703110196381560/
Проекта се осъществява с финансовата подкрепа на Община Ловеч.

„Включи се в трафика – карай и мисли”
21.09.2013 (събота)
площад Екзарх Йосиф I” пред сградата на Община Ловеч


Програма

11:00 – Откриване
11:10 – Основни вело правила
11:20 – Правила и пътни ситуации
11:40 – Особености на уличното движение и кръстовищата в Ловеч
12:10 – Как да се придвижваме с велосипед в града
12:20 – Безопасността на колоездача
12:30 – Томбола
13:00 – Закриване