Завърши проекта Включи се в трафика - Карай и мисли

На 21.09.2013 г. (събота) на площад “Екзарх Йосиф I” се проведе събитието „Включи се в трафика – Карай и мисли”, което премина под знака на “Европейската седмица на мобилността” и направи така, че Ловеч да се чувства част от тази европейска инициатива.
Тази кампания беше насочена към деца на възраст между 8 и 18 години, за да ги насърчи да използват все по-често своите велосипеди и да ги запознае с основните правила за безопасно придвижване с велосипед в града.
Всички които дойдоха с колело, както и пеша, видяха ситуации на възлови кръстовища в Ловеч, където бяха показани правилните начини за престрояване и преминаване на велосипедиста.
Чудесно бе, че на площада имаше родители, които бяха довели своите деца и заедно с тях се забавляваха, чуха и видяха неща които да им бъдат от полза когато карат своето колело, а дори и когато шофират да знаят, какво може да се очаква от един велосипедист.
Разбира се децата се зарадваха най-много на наградите от томболата, но ние се надяваме, че са чули и запомнили поне част от това което им бе показано. Поздравления за тези, които спечелиха своите награди от томболата и получиха по нещо за спомен от този ден.
Ето така малките велосипедисти в Ловеч показаха, че те също са участници в трафика и имат своето място на пътя. Пожелаваме на всички само приятни емоции с колелото и дано се чувстват по-уверени след тази среща.
Този проект се реализира от Сдружение „Зона Ловеч” с финансовата подкрепа на Община Ловеч. В осъществяването му взеха участие екип от велоклуб „Пресечената скала” и доброволци.







Повече снимки от събитието може да видите тук