Стихотворение на Мария Мустакерска 
е избрано за текст на песен за Ловеч

Композиторът Иван Михайлов, който е с ловешки корени, но от дълги години живее в Холандия покани ловчалии да участват в избора на текст за песен на града на 11 септември, сряда, от 17,30 часа в Клуба на дейците на културата в Ловеч.
През юли музикантът предложи на ловешките творци да напишат текст по негова мелодия. В това начинание се впуснаха 11 творци, които предоставиха текстове. 
Инициативата бе подкрепена от сдружение Зона Ловеч и Клуба на дейците на културата.
Текстът на Мария Мустакерска бе избран от жури в състав от музикални специалисти: Димитрина Дренска, Латинка Банева и Иван Михайлов, както и чрез гласуване на публиката.
При първия кръг от гласуването Валентин Вълев от сдружение „Зона Ловеч“ прочете 11-те стихотворения и бяха определени текстовете, които ще продължат във втори кръг. След това музикантът Христо Бъжев изпя текстовете и чрез гласуване бяха определени най-добрите, които ще продължат. В третия кръг журито заедно с публиката посочи три текста – на Мария Мустакерска, на Геновева Цандева и на Красимира Радева. От тях най-много гласове и на жури, и на публика събра Мария Мустакерска.
Определящ при избора на текста е той да съвпада ритмично с предварително написаната музика, посочиха от журито. Композиторът Иван Михайлов благодари на всички участници в конкурса и посочи, че се радва на интереса, който е предизвикала инициативата. Написаните стихотворения за Ловеч са много добри и си заслужава да бъдат запазени, като се издадат в алманах „Мостове“ или в друго издание, каза Димитрина Дренска, директор на Дирекцията по култура и хуманитарна политика в Община Ловеч.
Победителката в конкурса Мария Мустакерска е родом от Тервел, където родителите й са работили като учители. Завършила е Математическата гимназия в Ловеч и после българска филология във Великотърновския университет. Работи като преподавател по български език и литература в СОУ „Димитър Митев“ – Ловеч (училището към Затвора). Тя е автор на една стихосбирка -  „Любовта, която никога не свършва“. Нейни стихотворения са публикувани в периодичния печат.
Надяваме се идеята за песента за Ловеч по текст на Мария Мустакерска и музика на Иван Михайлов да получи своето продължение и да бъде изпълнена и записана от известен български певец.